Skip to content

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en wil je weten wat er mogelijk is in combinatie met vloerverwarming?

De meeste parketvloeren gaan uitstekend samen met vloerverwarming, vloerkoeling en ook met warmte-win installaties. Hier lees je alles over de talloze mogelijkheden. En we geven je tips en adviezen voor jarenlang plezier. Uiteraard kan de parketspecialist maatwerk advies geven gericht op jouw specifieke situatie.

Steeds vaker wordt op vloerverwarming een parketvloer gelegd. Logisch want een parketvloer is niet alleen mooi, het is ook nog eens duurzaam en behaaglijk. Parketvloeren hebben een warmteweerstand / RC-waarde lager dan 0,13 [m²K/W]. Hout is een natuurproduct. Geen enkele houten vloer is hetzelfde – elk stukje hout heeft zelfs zijn eigen kenmerken. Houtsoort, oppervlakte bewerking, afwerking en de manier van leggen maken dat elke houten vloer anders is. Juist die unieke uitstraling geeft hout zoveel charme. Je parketvloer krijgt door het gebruik steeds meer karakter en wordt daardoor alleen maar mooier.

Hout houdt warmte langer vast dan dat andere materialen dat doen. Kies dus gerust voor houten parket bij je vloerverwarming. En kies je voor een parketvloer waarvan het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen dan kies je ook nog eens voor een milieuvriendelijk product. Geen schadelijke stoffen in huis dus.

Met de juiste keuzes en legwijze is parket op vloerverwarming heel goed mogelijk. De meest gekozen houtsoort is eiken, in al haar kleuren en uitvoeringen. Maar je kunt uit meer houtsoorten kiezen.

Hou er rekening mee dat parket in combinatie met vloerverwarming extra aandacht nodig heeft bij het installeren. Laat daarom jouw parketvloer alleen leggen door een ervaren en deskundige parketteur, deze herken je aan het vloerverwarmingsvignet. Kies je voor de vloerenspecialist mét vignet dan weet je zeker dat je goede voorlichting krijgt, voor, tijdens én na de verkoop.

Back To Top
Zoeken