Skip to content
Vakkundig onderhoud van uw houten vloer
Goed onderhoud van uw vloer is belangrijk. Een structureel goed onderhouden vloer gaat langer mee, slijt niet en houdt een mooie, verzorgde uitstraling. Wij beschikken over tientallen jaren ervaring in het onderhoud van houten vloeren.

Kies voor onderhoud door een parketspecialist

Of u nu een houten vloer heeft in uw woning of in een bedrijfsruimte, het is altijd het meest verstandig om het onderhoud van uw parketvloer uit te laten voeren door een specialist. Wij zijn ervan overtuigd dat wij, op basis van onze ervaring, u het best kunnen helpen met het voorkomen van slijtage en het mooi verzorgd houden van uw vloer.

We wijzen u er graag op dat de producten die wij gebruiken ervoor zorgen dat uw vloer langer meegaat dan wanneer u deze regelmatig behandelt met chemische reinigingsmiddelen, zoals schoonmaakbedrijven deze vaak gebruiken.

Zelf uw houten vloer onderhouden?

We helpen u ook graag om zelf uw parketvloer mooi te houden. Zo hebben wij een eigen webshop met de beste onderhoudsproducten speciaal voor uw vloer. U kunt op deze manier gebruik maken van de lakken en oliën die wij als specialist gebruiken. Deze vindt u hier. Op deze pagina kunt u ook de onderhoudsinstructies die bij deze producten horen downloaden.

Ook hebben we onderhoudstips voor u op een rijtje gezet. Want wij willen graag dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw mooie houten vloer.

Onze tips voor een mooie houten vloer:

  • Breng vilt aan onder meubels; vooral onder meubels die u vaak verschuift, zoals stoelen en bijzettafeltjes. En: maak het vilt regelmatig schoon en vervang het wanneer het gaat slijten.
  • Wilt u een meubelstuk op wieltjes zetten? Zorg voor de juiste wieltjes. Bij een houten vloer moeten de wieltjes zacht zijn, maar wel het gewicht kunnen dragen. Moet u bestaande wieltjes vervangen en zijn de juiste wieltjes niet beschikbaar (bijvoorbeeld voor onder een piano of zwaar antiek meubelstuk), plaats dan meubelschotels onder de wielen.
  • Leg goede schoonloopmatten bij uw buitendeuren.
  • Gebruik onderschotels wanneer u een bloempot op de grond wilt plaatsen.
  • Doe aan klimaatbeheersing. U kunt dit in de gaten houden met een hygrometer. U kunt de vochtigheidsgraad beïnvloeden met een luchtbevochtiger of -ontvochtiger.
  • Belandt er vloeistof op uw vloer en blijft deze niet duidelijk als een plasje op uw vloer liggen? Dan wordt het tijd om uw vloer opnieuw te behandelen met lak of olie. Het is niet de bedoeling dat het hout vloeistof opneemt.

Meer informatie?

Wilt u meer weten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Back To Top
Zoeken