Conservatorium van Amsterdam

  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Terug naar Overzicht

Architect Frits van Dongen koos voor het ontwerp het Engawamodel wat is afgeleid van de Japanse bouwstijl van woonhuizen. Gangen zitten hierbij aan de buitenzijde van het gebouw en weren buitengeluiden doordat de gebruiksruimtes zich aan de binnenkant bevinden.

Het gebouw heeft een open en uitnodigende uitstraling. Het gebouw heeft vele faciliteiten waardoor studenten zich er uitstekend kunnen voorbereiden op hun toekomstig beroep. Concerten geven, publiciteitsmateriaal vervaardigen en opnemen zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden die het conservatorium biedt. Op deze manier is het conservatorium te beschouwen als een kunstgebouw waarin beroepspraktijk meteen van start gaat.

Het gebouw is opgebouwd uit drie eenheden. Op de begane grond zijn er vier zalen te vinden met in totaal ca. 830 zitplaatsen. Tevens zijn er op de begane grond een foyer en een kantine gevestigd.  Boven de zalen zijn vier etages met leskamers te vinden. Hierboven zijn nog twee verdiepingen waar een bibliotheek, collegezaal en studiekamers gesitueerd zijn. Bovendien zijn alle studie- en leskamers voorzien van speciale kussen waarbij de akoestiek volledig naar wens kan worden afgesteld.